I slutten av mai samlet vi medlemmene til klyngesamling i Ålesund. På programmet sto både omvisning hos DSM-Firmenich og fagseminar på Quality Hotel Ålesund.
Over femti interesserte møtte til faglig påfyll og bedriftsbesøk på Ellingsøya. Denne samlingen rettet seg spesielt mot marin ingrediensindustrien. Vi satte søkelyset på tema som handlet om «helse fra havet» og «ESG og bærekraft».
Klyngesamlingen gikk over en og en halv dag. Første post på programmet var omvisning i fabrikken til DSM-Firmenich på Ellingsøy. DSM-Firmenich åpnet dørene for oss og inviterte oss inn i sine produksjonslokaler og dette satte en fin ramme for resten av samlingen. Å ha medlemmer som byr på seg selv er en uvurderlig ressurs i klyngesamarbeidet. Senere samme kveld var det sosial sammenkomst og felles middag på Quality Hotel Ålesund.
Neste dag samlet vi oss i konferanselokalene på hotellet og fortsatte programmet med et fullspekket dagsseminar. Det var et variert program på seminaret med gode innlegg både fra industribedrifter, bank og forskningsinstitusjoner. Vi satt blant annet søkelyset på hvordan lokalt næringsliv på Sunnmøre jobber med kliniske studier for å dokumentere helseeffekter fra produkter havet, mens flere andre delte av sine erfaringer med ESG rapportering og datafangst i verdikjeden. Helt på tampen av dagen gjennomførte vi også en workshop i forbindelse med Blue Bio Cluster-prosjektet vi er en del av. Her satt vi søkelyset på hvordan vi kan fremme blå bioøkonomi i vår region.
Denne type klyngesamlinger er viktig for klyngen da det er en fin arena for å utvide nettverket for klyngemedlemmene. Vi håper andre bedrifter vil åpne dørene for klyngemedlemmene også i 2024. Det har stor verdi å kunne møtes på bedriftene sin «hjemmebane» og vi erfarer at dette gir god grobunn for videre samarbeid i klyngen.