You are currently viewing Avju – mer strøm gjennom linjenettet
Avju installerer en Observer på linjen som brukes til å se linjens faktiske kapasitet.

Avju – mer strøm gjennom linjenettet

Dette prosjektet har hatt fokus på testing i en digital verden. Resultatet er at nye løsninger gir mer strøm gjennom linjenettet.

Avju AS er en elektro-tech-start-up, som har hatt, og fortsatt har, et fokus på verdiskapning gjennom innovative løsninger for kraftindustrien siden starten i 2016. Selskapet ønsker å drive innovasjon i el-kraftbransjen, og tilbyr bærekraftige og kostnadseffektive løsninger for de utfordringene vi møter i dagens kraftnett. Avjus løsninger gjør kraftnettet smartere ved å tilby unike produkter til nettlinjeeiere. Hensikten er å  forbedre analyser, muliggjøre proaktivt vedlikehold, skape en sikrere hverdag for ansatte, mennesker, dyr og fauna, samt redusere miljøavtrykket i naturen.

Ved hjelp av AID katapultnoden har Avju gjennomført et prosjekt for å utvikle demonstrator (proof of concept) på neste generasjons plattform for fremtidens energisystem. Kjernen i prosjektet er å kombinere nye sensorsdata fra Avju’s innovative nettlinjesensorer med energidata fra kraftselskap i digital tvilling.

AID katapultnoden er en del av DigiCat og kan tilby tre tjenesteområder, AI, dataprodukter og digital tvilling. Dette eksemplet viser litt hva AID katapultnoden kan brukes til. Sammen har vi fokus på testing i en digital verden.

Tjenestetilbudet til katapulten, strekker seg gjennom hele utviklingsløpet fra idé til ferdig produkt. Kundene kan får hjelp til å teste og validere ideer, konsepter og produkter i en digital verden. Det tilbys også rådgiving og kurs i samarbeid med de fremste kompetansemiljøene nasjonalt og internasjonalt.

Gjennom Siva-fondet er det også mulig å få tilgang til finansiering knyttet til kjøp av tjenester fra katapulten. For kunden tar det ned risiko og kost knyttet til å få testet ut både teknologiene og egne produkter. Vi bistår i søknadsprosessen om det er ønskelig. Det gjelder selvfølgelig også assistanse til å finne andre kilder for risikoavlastning, slik som Innovasjon Norge, Forskningsrådet eller EU.